.

štvrtok 21. septembra 2017

Keltská osada 3D

Predstavujeme Vám našu novú 3D vizualizáciu. Tento krát sa jedná o idealizovanú predstavu keltského sídliska z územia južného Slovenska. Kelti okrem väčších zrubových domov používali podobné polozemnice ako poznáme neskôr u Slovanov, boli však väčšie a líšili sa niektorými detailmi. 




Domy s mazanicovou „omietkou“ mohli mať steny zafarbené a dokonca s maľovanou výzdobou. Použili sme tiež typickú keltskú keramiku, zbrane, či tkáčsky stav. Prechádzka po keltskej dedine starej 2000 rokov má jedinečnú atmosféru. 



Za odbornú pomoc ďakujeme archeológom Radovanovi Čambalovi a Branislavovi Kovárovi.







4 komentáre:

  1. Perfektne vypracovaný náhľad do minulosti. Ale nemôžem sa vyhnúť pocitu, že sa takýto obraz pradávna dá prisúdiť nielen Keltom. Ale aj Keltom.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Držím palce. Už máte niekoho, kto Vám postaví vypaľovaciu a chlebové pece? Ak nie, a máte záujem, pozrite si moju fb stránku. Najnovšie sme v lete postavili aj vypálili ozaj veľkú keltskú pec v Liptovii,menšiu v Hanušovciach, vlani horizontálnu v N. Myšli,zopár chlebových v uvedených lokalitách. Môžem poslať fotky...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ešte tá adresa na fb https://m.facebook.com/www.hajskehrnciarstvo.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Amália a mali by ste aj na predaj nejaké repliky slovanskej , keltskej a lužickej keramiky, vypálené v takej experimentálnej peci? ja by som kúpil ak by bola možnosť

    OdpovedaťOdstrániť